Si volem entendre la desigualtat en termes de diners, val la pena saber quantes són les persones que més en tenen al nostre país, i no només quantes persones pobres hi ha. D’aquesta manera ens podem aproximar a la desigualtat econòmica. A més, hem d’observar no només les rendes sinó també el patrimoni. En aquest cas, hem mirat el llistat Forbes de multimilionaris/es espanyols/les (persones amb més de 1.000.0000.000 de dòlars), que, si bé el 2012 eren 16, al 2014 (en plena crisi) van augmentar fins a 26 i actualment es troben en 21.
Així, l’any 2016 a Espanya, segons aquesta font, hi ha 5 multimilionàries. Ho són en el sector del tèxtil, Sandra Ortega; a la construcció, Alícia Koplowith i María del Pino; supermecats, Hortensia Herrero; i les assegurances, Helena Revoredo. Tot i la crisi immobiliària, és la construcció el sector que genera més persones riques a Espanya (persones amb més de 1000 milions de dòlars). I el tèxtil és el sector que acumula més fortuna, donada l’acumulació d’Amancio Ortega, el segon home més ric del món, segons la llista Forbes.
El nombre de multimilionàris/es es manté estable des de l’any passat, tot i que la fortuna que acumulen ha disminuït, passasnt de 116.300M a 112.300.

Font: elaboració equip iQ a partir de la Llista Forbes, març 2017


DADES RELACIONADES