Toolbar

IQ

IQ és una associació que neix amb l'objectiu d'introduir la perspectiva de gènere en el debat social i polític, tot (re)interpetant-la com un element d'innovació social. 

Volem una societat on dones i homes puguin desenvolupar les seves capacitats de forma lliure i equitativa, i on les experiències i les necessitats d'ells i elles siguin considerades igual de valuoses. Aquesta equitat de gènere és fonamental per construir un entorn just, on s'afrontin els reptes globals actuals. Entre aquests reptes considerem que n'hi ha dos de centrals: el primer és l'evidència de la injustícia i insostenibilitat del model de creixement econòmic actual, i el segon és el paper cada cop més important de l'accés a la informació i el coneixement per a una autèntica democràcia.

PersonesPer això hem constituït una entitat sense ànim de lucre, amb molt d'esforç voluntari, i que compta amb uns recursos inicials majoritàriament provinents de les seves sòcies. La tasca d'IQ és promoure la investigació i la divulgació de l'impacte de gènere que té la nostra forma d'organitzar-nos socialment, així com imaginar alternatives a escala macro i proposar opcions viables a escala micro per canviar-la. Per això som un laboratori d'idees i d'accions. Volem conèixer, imaginar, influir i actuar.

Així mateix volem donar suport a dones, homes i col·lectius que estan duent a terme iniciatives innovadores per l'equitat de gènere com a part imprescindible d'una societat justa i sostenible. Volem contribuir a l'enfortiment del teixit social, no pas realitzar la nostra activitat de forma aïllada o en competència amb les iniciatives ja existents. Amb aquesta finalitat, el nostre primer projecte és l'Observatori IQ, que aspira a esdevenir una eina per a totes les persones que volen compartir coneixement, debatre idees i actuar políticament per una vida quotidiana més justa per a les dones i els homes.

 

Per posar en paraules les reflexions i idees que van sorgint al treballar les dades que presentem a l'Observatori, escribim un blog al diari digital Sentit Crític: Feminisme Crític.

 

dades de contacte

Barcelona  652 45 03 46 info@iquotidiana.org

facebook twitter youtube flickr  rss

disseny gràfic

aquatinta logo