L’equip

Maria de la Fuente


vaig néixer l’any 1975 a Barcelona. Sóc experta en teoria política feminista i consultora sobre polítiques d’igualtat. Llicenciada en filosofia a la UB i doctora en Ciència Política per la UAB. He treballat, i encara col·laboro, amb l’Institut de Ciències Polítiques i Socials.També vaig ser presidenta de Dones amb Iniciativa i membre de l’executiva d’ICV. Sóc una convençuda de l’acció col·lectiva com a motor de canvi social i com a experiència personal i ètica. Sóc la presidenta d’IQ i dirigeixo l’Observatori IQ.

Mireia Duran


Sóc llicenciada en Sociologia i sóc feminista; per això, en acabar la carrera vaig cursar la diplomatura de postgrau en Gènere i Igualtat, a partir de la qual vaig conèixer la feina que fa l’Observatoi iQ i m’hi vaig voler sumar. He treballat per la Fundació Pi i Sunyer i en projectes de diagnosis d’igualtat de gènere per la Universitat Pompeu Fabra o la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya. Actualment faig de tècnica d’iQ, assumint tasques molt diverses.

Marta Cels


Sóc llicenciada en geografia per la UAB i postgraduada en desenvolupament internacional per la Fundació Politècnica de Catalunya. He treballat 7 anys d’assessora tècnica a la Generalitat de Catalunya i abans havia estat 12 anys treballant a la Federació de Municipis de Catalunya. Vull una societat on homes i dones siguin iguals en dignitat i en dretsi per això estic a iQ.

Maria Freixanet


Vaig néixer el 1984 a El Mascou. Sóc llicenciada en Ciències Polítiques i especialitzada en polítiques públiques i socials per la Universitat Pompeu Fabra. Treballo fent recerca i divulgació en matèria social i de gènere; Primer a l’Observatori Social d’Espanya i després i fins a dia d’avui a l’Institut de Ciències Polítiques i Socials i també per a l’Associació iQ.

Mònica Morros


Vaig néixer a Igualada. Sóc politòloga per la UPF. Treballo a la Fundació Josep Irla i a ERC en temes d’igualtat. A més, sóc responsable de comunicació de l’entitat Sobirania i Justícia i formo part del grup de debat Nettalking. Pel que fa al meu activisme, assumeixo diverses responsabilitats en matèria de formació i dones a ERC i les JERC.

Helena Castellà


Sóc llicenciada en Ciències Polítiques i de l’Administració. Tinc un màster en Polítiques Socials, Treball i Benestar amb l’especialitat de gènere i treball. He treballat a l’IDHC, la Fundació Surt, Òmnium Cultural i l’ANC. Actualment sóc assessora de polítiques públiques al Parlament Europeu. La lluita pels drets de les dones i per visualitzar les desigualtats que patim és una de les meves metes i per això poso el meu gra de sorra a iQ

Èrica Gálvez


Vaig néixer l’estiu de 1993. Sóc graduada en Periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona i tinc un màster en Management Esportiu. Ara treballo del que mai m’hagués imaginat: en comunicació corporativa. Sumo les meves mans a iQ per aprendre i també per ajudar a trencar el miratge de la igualtat que tant mal ens fa, perquè volem una societat més igualitària i més justa.

Laia Ramos


Em vaig llicenciar en sociologia a la UAB. Els fils que vaig començar a tibar mentre estudiava van canviar la meva vida: els estudis de gènere i la teoria feminista van fer-me adonar que moltes de les coses que em passaven en la meva vida diària no eren una qüestió purament personal, sinó que es fonamentaven en unes estructures culturalment construïdes i socialment excloents que entre uns i altres anàvem perpetuant.

Laia Sánchez


Sóc graduada en Ciències Polítiques i tinc un màster en Anàlisi Política i Assessoria Institucional. Actualment treballo a la Subdirecció General de Memòria Pau i Drets Humans, i formo part del Grup de Recerca de Litigis Estratègics i Mobilització Legal, de la Universitat de Barcelona. Interessada en l’anàlisi dels grups de pressió i en l’avaluació de polítiques públiques dels àmbits del gènere i el medi ambient.

Albert Ybáñez


Amb vocació d’artista i un passat científic, em vaig formar més endavant en el camp de Disseny i Producció Gràfica. Després de diversos anys al sector, actualment desenvolupo projectes de pàgines web, estàtiques o autogestionables, tendes i altres menesters del món online sense deixar en cap moment la il·lustració i el món gràfic en general (www.mstudi.es)

Mònica Francisco


Llicenciada en Psicologia, duc 20 anys de vida professional dedicada al disseny gràfic i la comunicació en el sector salut. Passant per agències com Saatchi&Saatchi Health, Ogilvy Health fins a generar projectes propis com Santa Rita o aQuatinta. Interessada en els moviments que promouen accions per a l’equitat de gèneres, conèixer iQ m’ha permès poder passar a l’acció amb allò que sé fer millor.

Maria Villanueva


Soy diseñadora gráfica. Siempre me ha apasionado la comunicación, aunque me costó decidirme. Ante la duda, decidí probarlo (casi) todo: soy técnica superior en Realización de Audiovisuales y Espectáculos, licenciada en Publicidad y RRPP por la UAB, tengo un máster de Creatividad en Complot, pero finalmente elegí el diseño gráfico como profesión. Y no me equivoqué.

Cori Comajuncosa


Vaig estudiar Arts Gràfiques i Disseny Gràfic a BCN. Després de viure i treballar en diferents païsosvaig tornar a la ciutat comtal i per continuar el meu creixement professional a l’agència Whads. Actualment treballo com a creativa gràfica desenvolupant projectes web, gràfics, il·lustracions i concepció d’espais museogràfics. També estic estudiant Humanitats per completar la meva formació en Gestió Cultural.

Juli Carrere


Sóc analista i assessor social especialitzat en el tractament estadístic de grans bases de dades, on he adquirit expertesa en el camp professional, entre d’altre, coordinant l’Àrea de Dades del Panel de Desigualtats de la Fundació Jaume Bofill. Professionalment el meu interès és crític en l’àmbit d’estudi de la igualtat d’oportunitats educatives, la transició al mercat de treball, les relacions de gènere i de manera transversal la metodologia quantitativa.

HAN PASAT PER L’EQUIP

L’Anna Caballero (a qui devem la major part de les fotografies de l’equip), la Núria Foj, la Marta Martínez, l’Emma Rué, l’Elisabet Puigdollers, la Judit Permanyer i la Mireia Díaz.

AGRAÏM LA COL·LABORACIÓ DE:

Montse Aguilera, Astrid Ajenjo, Alba Alonso, Lucía Artazcoz, Marta Buch, Sílvia Casola, Carmen Catalán, Mercè Claramunt, Dolors Comas, Marta Cruells, Eva Cruells, Marta Corcoy, Carme Freixa, Alba Garcia, Maria Giménez, Ricard Gomà, Sònia Gómez, Josep A. Guimerà, Roser Homs, Lluïsa Jiménez, Carmen López, Marta Luque, Elena Martín, Lucia Medina, Sara Moreno, Sònia Parella, Guillem Peiró, Maribel Pleguezuelos, Daniel Polo, Diana Riba, Marta Selva, Anna Solà, Teresa Torns, Núria Tuset, Joan Vea, Núria Vergés.

HAN DONAT SUPORT AL FINANÇAMENT DEL PROJECTE:

Les persones i entitats que han volgut fer públic el seu suport són: Mónica Acebo Pérez, Empar Aguado Bloise, Águeda, Pablo Aguilar, Aida Ahufinger Sanclemente, Laura Alberch Ortigués, Eva Alfama, Paula Allué Oliván, Gerard Alonso Rubiño, Carla Alsina Muro, Esperanza Álvarez, Eva Anduiza, Miguel Ansemil, Atena Gender Consulting, Marta Avellaneda, Barcelona en Comú, Meritzell Benedí Altés, Cristina Bigordà, Roser Blasco, Eli Borreda, Joana Bregolat i Campos, Marta Brik Gala, @juliabrosah, Esther Brugada Bonet, Ma. Àngels Brugada Bonet, Araceli Caballero, Miguel Caínzos, Martí Càlix i Tarrida, Judit Calveras Casanovas, Josepa Camps Venut, Juana Cano, Laura Cañadas Pla, CCOO de Catalunya, Montserrat Cervera Rodon, David Cid Colomer, Mercè Claramunt Bielsa, Mònica Clua, Miquel Clusellas, Maria Comellas Doñate, Victoria Córdoba, CRÍTIC, SCCL, Marta Cruells, Jordi Cuixart, Raquel De Haro González, Associació de Dones Montserrat Roig de Sant Joan Despí, E. Duran, Eulàlia Duran Brugada, Pilar Eslava Higueras, L’esquerra Independentista d’Altafulla – Acord Municipal (L’EINA-AM), Joves d’Esquerra Verda, Anna Fàbregas, Jordi Farriol, Aina Fernandez Aragonés, Carmen Gabaldón Uviedo, Mercè Garcés Fernández, Esther Garcia, Mar Gaya Igualando, Marta Gil, Isabel Giralt Sampedro, Eva Gómez Colell, Sheila González-Motos, Cristina González Pilar, @carme_gramenet, Margi Gual Izquierdo, Antoni Gutiérrez-Rubí, M. Herrero Canela, Aina Ibàñez i Roig, Mireia Izard Serrano, Carles Javierre Pelut, Mireia Julià, Edurne Larracoechea Bohigas, Alba Lou, Hug Lucchetti, Cori Maritan Escolà, Anna Martin Cuello, Conxa Martínez, Rut Martínez, Marta Martinez Gomez, Alba Martínez Vélez, Clara Mas, Júlia Mas Maresma, Carla Masmiquel, Lucía Medina, M. Mendez, Maria Messeguer, Aina Milà Solé, Montserrat Mompió Gallart, Adrià Montroig, Zaida Muixí, Luz Muñoz, naturalezafemenina.es, Elisabet Nebreda Vila, Maria Ojuel Solsona, Laia Ortiz, Susanna Pagès Jutglar, Roger Palà i Balanyà, Mònica Palacín i París, Nicoletta Pasolini, Ismael Peña-Lopez, Isaac Peraire Soler, Lluís Pérez Lozano, Conxi Pérez Radua, Anna Pérez-Quintana, Margarita Petit Vilà, Josep Maria Pijuan Utges, Daniel Polo, Tomàs Polo, Andreu Porta i Espelt, Mireia Prat Aragay, Roger Puig, Angelina Puig i Valls, Elisabet Puigdollers Mas, Anna Puigoriol, Assun Reyes, Clara Rico Fernández, Helena Rico Fernández, Oriol Rius, Ilaria Rizzi, Chiara Rocheff, Alexandra Ros, Laia Rosich Solé, Costi Rubio García, Assemblea Feminista La Ruda, Apen Ruiz, Dani Ruiz, Pere Sàbat, Conxita Sánchez, Encarna Sant-Celoni i Verger, Joel Sebastian, Anna Sellarès Cirach, Ester Serra, Eulàlia Solé Tomàs, Cristina Sostres Llamas, Mireia Subirana Codina, Roser Sunyol, Rubèn Taltavull, Lila Thomàs I Andreu, Glòria Tibau Guasch, Isabel Toledano Membrado, Teresa Torns, Joan Manuel Tresserras, Casal Popular la Turba, Eugenia Vázquez Moreno, Aïnhoa Verdaguer Puig, Marta Verdejo, Joan Vila i Triadú, Neus Vinyallonga Pérez.